CHALLENGES AND SOLUTIONS IN DEVELOPING EFL LEARNERS’ WRITING SKILLS THROUGH GOOGLE CLASSROOM (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Abstract:  Google Classroom offers opportunities to enhance EFL learners’ writing skills, but practical challenges can limit its effectiveness. This study explores key obstacles, including technological issues, platform navigation, and language barriers, using surveys and interviews with 72 students and 8 teachers. Results show that targeted training, bilingual guidance, and structured support improve engagement and writing performance.Аннотация: Google Classroom помогает развивать письменные навыки студентов английского как иностранного, но практические трудности могут снижать эффективность. Исследование выявляет основные проблемы: технические ограничения, трудности навигации и языковые барьеры, на основе опросов и интервью с 72 студентами и 8 преподавателями. Результаты показывают, что обучение, двуязычные инструкции и поддержка повышают вовлечённость и качество письма.Annotatsiya: Google Classroom EFL talabalarining yozma ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi, ammo amaliy muammolar uning samaradorligini cheklashi mumkin. Tadqiqot texnik cheklovlar, platforma navigatsiyasi va til to‘siqlarini 72 talaba va 8 o‘qituvchi bilan o‘tkazilgan so‘rov va intervyular orqali o‘rganadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, maqsadli trening, ikki tilda ko‘rsatmalar va tuzilgan yordam talabalarning ishtirokini va yozma ishlari sifatini oshiradi.