O‘ZBEKISTONDA SUV RESURSLARINI BOSHQARISH VA IRRIGATSIYA SEKTORINI RIVOJLANTIRISHNING 2025–2028-YILLARGA MO‘LJALLANGAN DASTURNING STRATEGIK AHAMIYATI TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisning asosiy maqsadi O‘zbekiston Respublikasida suv resurslarini boshqarish va irrigatsiya sektorini rivojlantirishning 2025–2028-yillarga mo‘ljallangan dasturining mazmuni, ustuvor yo‘nalishlari hamda uning iqtisodiy, ekologik va institutsional jihatdan strategik ahamiyatini tahlil qilishdan iborat.. Shuningdek, mavzuga oid respublika miqyosidagi ayrim statistik ma’lumotlar tahlil qilingan.Abstract: The main objective of this thesis is to analyze the content and priority areas of the Programme for the Development of Water Resources Management and the Irrigation Sector in the Republic of Uzbekistan for 2025–2028, as well as to assess its strategic importance from economic, environmental, and institutional perspectives. In addition, selected nationwide statistical data related to the topic are analyzed..Аннотация: Основной целью данного тезиса является анализ содержания и приоритетных направлений Программы развития управления водными ресурсами и ирригационного сектора Республики Узбекистан на 2025–2028 годы, а также оценка её стратегического значения с экономической, экологической и институциональной точек зрения. Кроме того, в работе проанализированы отдельные статистические данные республиканского уровня, относящиеся к теме исследования.