KELAJAKDAGI PEDAGOGIK TADQIQOTLAR UCHUN ISTIQBOLLAR (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya-mazkur maqolada pedagogika fanining zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari hamda kelajakdagi pedagogik tadqiqotlarning ustuvor istiqbollari tahlil qilinadi. Unda raqamli ta’lim, sun’iy intellekt, kompetensiyaviy yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim va inklyuziv ta’lim masalalarining pedagogik tadqiqotlardagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, pedagogik tadqiqotlarning metodologik asoslarini takomillashtirish va ta’lim sifatini oshirishdagi roli ilmiy jihatdan asoslab berilgan.