BO‘LAJAK JISMONIY MADANIYAT O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA KOACHING TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI VA AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada bo‘lajak jismoniy madaniyat o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini shakllantirish va rivojlantirishda koaching texnologiyalarining tutgan o‘rni, uning nazariy asoslari va amaliy jihatlari ilmiy tahlil qilinadi. Koachingning pedagogik jarayon uchun afzalliklari, kompetentlik komponentlariga ta’siri, shaxsiy rivojlanishni boshqarish imkoniyatlari va jismoniy madaniyat ta’limi bilan integratsiya qilish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida kompetentlik rivojlanishiga doir tavsifiy diagramma va koachingning bosqichma-bosqich modeli (sxema) taklif etiladi.Аннотация: В данной статье научно анализируются роль коучинговых технологий в формировании и развитии профессиональной компетентности будущих учителей физической культуры, их теоретические основы и практические аспекты. Освещены преимущества коучинга для педагогического процесса, его влияние на компоненты компетентности, возможности управления личностным развитием и механизмы интеграции с образовательным процессом по физической культуре. В ходе исследования представлены описательная диаграмма развития компетентности и поэтапная модель коучинга (схема).