TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK METODLAR (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Tanqidiy fikrlashni rivojlantirish zamonaviy ta’lim jarayonining markaziy yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, bugungi tez rivojlanayotgan jamiyatda har bir inson uchun muhim hayotiy ko‘nikma hisoblanadi. Tanqidiy fikrlash — o’quvchilarning mustaqil o‘ylashi, loyihalarni tahlil qilishi, muammolarni chuqur o‘rganib, ularni samarali hal qilish uchun turli yo‘llarni ko’rib chiqishi, fakt va dalillarga asoslanib fikr yuritishi, o‘z qarashlarini asoslab bera olishi kabi ko’plab ko’nikmalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu ko‘nikmalar nafaqat ta’lim jarayonida, balki kundalik hayotda, kasbiy faoliyatda, shaxsiy rivojlanishda ham katta ahamiyat kasb etadi.