TA’LIM MUASSASALARIDA CHAQIRUVGA QADAR BOSHLANG‘ICH TAYYORGARLIK DARSLARINI ZAMONAVIY TALABLAR ASOSIDA TASHKIL ETISH MUAMMOLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu tezis ta’lim muassasalarida chaqiruvga qadar boshlang‘ich tayyorgarlik fanini majburiy joriy etish, 2024–2028 yillarda o‘quv-moddiy bazani mustahkamlash, o‘qituvchilar malakasini oshirish va harbiy unvonlar berish tartibini belgilaydi. Fan dasturi Mudofaa, Favqulodda vaziyatlar va Sog‘liqni saqlash vazirliklari hamkorligida ishlab chiqiladi, moliyalashtirish davlat va mahalliy budjet hisobidan qoplanadi.Новая стратегия развития Узбекистана 2022–2026, Год внимания к человеку и качественного образования, Начальная подготовка к призыву, Образовательные учреждения, Учебно-материальная база 2024–2028, Квалификация учителей, Воинское звание, Ташкентский государственный педагогический университет, Ферганский государственный университет, Бухарский государственный педагогический институт, Министерство обороны, МЧС, Министерство здравоохранения, Местный бюджет, Военный полигон, Контроль