BO’LAJAK LOGOPED O’QITUVCHILARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushu maqolada bo’lajak logoped o’qituvchilarni ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, logopediya sohasida ta’lim olayotgan talabalar kasbiy faoliyat jarayonida innovatsion yondashuvlar, kreativ fikrlash, noan’anaviy muammo yechimlarini topish qobiliyatiga ega bo’lishlari, ijodiy qobiliyatning nazariy asoslari, logoped o’qituvchi faoliyatida uning ahamiyati, ijodiy tafakkurni shakllantirishning psixologik mexanizmlari, shuningdek, amaliy tavsiyalar berilgan hamda sohani takomillashtirish va isloh qilishni talab qiladigan kasbiy, shaxsiy sifatlarini aniqlashda malakaviy amaliyotning nazariy va amaliy tomonlari, kasbiy faoliyatni sezilarli o’zgartiruvchi va yangi mazmun bilan to’ldiruvchi talablarni rivojlantirishning pedagogik-psixologik tomonlari haqida fikr mulohaza yuritiladi.Аннотация: В данной статье рассматриваются вопросы развития творческих способностей будущих преподавателей логопедии, способности студентов, обучающихся по специальности «логопедия», находить новаторские подходы, креативное мышление и нестандартные решения проблем в процессе профессиональной деятельности, теоретические основы творческих способностей, их значение в работе преподавателя логопедии, психологические механизмы формирования креативного мышления, а также практические рекомендации и теоретико-практические аспекты профессиональной практики в выявлении профессионально-личностных качеств, требующих совершенствования и реформирования профессии, педагогические и психологические аспекты развития требований, существенно изменяющих профессиональную деятельность и наполняющих ее новым содержанием.Annotation: This article discusses the development of creative abilities of future speech therapist teachers, the ability of students studying in the field of speech therapy to find innovative approaches, creative thinking, and unconventional problem solutions in the process of professional activity, the theoretical foundations of creative abilities, its importance in the work of a speech therapist teacher, psychological mechanisms for the formation of creative thinking, as well as practical recommendations and theoretical and practical aspects of professional practice in identifying professional and personal qualities that require improvement and reform of the field, pedagogical and psychological aspects of the development of requirements that significantly change professional activity and fill it with new content.