IJODIY SOHA TALABALARIDA ZARUR KASBIY HISLATLARNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur tezisda ijodiy soha talabalarda zarur kasbiy hislatlarni rivojlantirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kasbiy hislatlar tushunchasining psixologik-pedagogik mazmuni, uning tarkibiy komponentlari hamda ijodiy faoliyatdagi ahamiyati yoritib berilgan. Shuningdek, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, faoliyat nazariyasi va ijtimoiy o‘rganish nazariyasi doirasida ijodiy soha talabalari kasbiy rivojlanishining nazariy jihatlari asoslab beriladi.Аннотация: В тезисе рассматриваются теоретические основы развития профессионально значимых качеств у студентов творческих направлений. Анализируется психологико-педагогическое содержание понятия профессиональных качеств, их структурные компоненты и значение в творческой деятельности. На основе личностно-ориентированного подхода, теории деятельности и теории социального научения обосновываются теоретические аспекты профессионального развития студентов творческих специальностей.Annotation: This thesis analyzes the theoretical foundations of developing essential professional qualities among students of creative fields. The study examines the psychological and pedagogical essence of professional qualities, their structural components, and their significance in creative activity. Theoretical aspects of professional development of creative students are substantiated within the framework of the personality-oriented approach, activity theory, and social learning theory.