ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ИНСОН КАПИТАЛИНИ БОШҚАРИШДА РАҚАМЛИ ТРАНСФОРМАЦИЯНИНГ ИНСТИТУЦИОНАЛ ТАЪСИРИ (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Сўнгги йилларда рақамли трансформация жараёнлари жаҳон миқёсида олий таълим тизимининг мазмуни, шакли ва бошқарув моделларига сезиларли таъсир кўрсатмоқда. Университетлар фаолиятида рақамли технологиялардан фойдаланиш таълим жараёнлари билан чекланиб қолмай, академик бошқарув, илмий-тадқиқот фаолияти ва инсон капиталини ривожлантириш тизимларини ҳам қамраб олмоқда. Бу ҳолат инсон капиталини олий таълим муассасалари учун асосий стратегик ресурс сифатида қайта талқин қилишни талаб этмоқда.