КОРПОРАТИВ ҚОНУНЧИЛИКНИ ХАЛҚАРО СТАНДАРТЛАРГА МУВОФИҚЛАШТИРИШДА АКЦИЯДОРЛАР ҲУҚУҚЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШ МАСАЛАЛАРИ (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Глобал иқтисодий муносабатлар чуқурлашиб бораётган ҳозирги шароитда корпоратив қонунчиликни халқаро стандартларга мувофиқлаштириш масаласи давлатлар иқтисодий тараққиёти ва инвестицион жозибадорлигини таъминлашнинг муҳим институционал шарти сифатида намоён бўлмоқда. Айниқса, акциядорлар ҳуқуқларини ҳимоя қилиш корпоратив бошқарув тизимининг марказий элементи сифатида қаралиб, у капитал бозорларига ишончни шакллантириш, корпоратив барқарорликни таъминлаш ва молиявий рискларни камайтиришда ҳал қилувчи аҳамият касб этади.