MOLIYAVIY SEKTORNING KENGAYISHI VA IQTISODIY RIVOJLANISH O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada moliyaviy sektorning kengayishi va iqtisodiy rivojlanish o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Moliyaviy institutlar, moliya bozorlari va moliyaviy vositalarning iqtisodiy o‘sishga ta’sir mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi asosida moliyaviy chuqurlashuvning ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari moliyaviy sektorni barqaror rivojlantirish orqali iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.