МАЗҲАБСИЗЛИКНИНГ САЛБИЙ ОҚИБАТЛАРИ. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ислом уммати тарихига назар ташлар эканмиз, Аллоҳ таоло Уммат Муҳаммадни (с.а.в.) илм, адолат ва ягона йўл билан шарафлаганини кўрамиз. Бу йўл — Қуръон ва Суннат йўлидир. Аммо ушбу икки манбани тўғри тушуниш ва амалда татбиқ этиш учун Аллоҳ таоло ҳар бир даврда илм аҳлини, яъни муҳаддис, муфассир, фақиҳ ва мутакаллим уламоларни юборган. Шу илм аҳлларининг теран фикри ва ижтиҳодлари натижасида фиқҳий мазҳаблар шаклланган.