МИРИЗЗИ СИНДРОМИДА ДИАГНОСТИКА ВА ЖАРРОҲЛИК ТАКТИКАСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Аннотация. Мақолада Мириззи синдроми билан асоратланган ўт-тош касаллиги билан оғриган беморларни ташхислаш ва жарроҳлик йўли билан даволаш натижалари таҳлил қилинган. Тадқиқот 2022-2025 йилларда Қашқадарё вилоят кўп тармоқли тиббиёт маркази жарроҳлик бўлимида ўтказилди. Клиник-анамнестик маълумотлар, ультратовуш текшируви, эндоскопик ретроград холангиопанкреатография ва магнит-резонанс холангиопанкреатографиянинг информативлиги баҳоланган. Операциядан олдинги ташхислаш аниқлигини ошириш ва интраоперацион асоратлар хавфини камайтириш имконини берувчи Мириззи синдроми эҳтимолини балли баҳолаш алгоритми ишлаб чиқилган. Ташхисга комплекс ёндашув жарроҳлик тактикасини танлашни оптималлаштиришга ва даволаш натижаларини яхшилашга ёрдам бериши кўрсатилган.