“MUSTAQILLIK YILLARIDA XUSUSIY OLIY TA’LIM MUASSASALARINING TASHKIL ETILISHI” (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida xususiy oliy ta’lim muassasalarining tashkil etilishi va rivojlanish bosqichlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Unda nodavlat oliy ta’lim muassasalarining vujudga kelishiga ta’sir etgan ijtimoiy-iqtisodiy omillar, ularning oliy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati yoritib berilgan. Shuningdek, xususiy oliy ta’lim muassasalarining ta’lim sifati va samaradorligini oshirish, raqobat muhitini shakllantirish hamda oliy ta’lim bilan qamrovni kengaytirishdagi roli ochib berilgan. Maqolada keltirilgan xulosalar xususiy oliy ta’lim muassasalarini yanada rivojlantirish va takomillashtirish istiqbollarini belgilashga xizmat qiladi.