O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA‘LIM SOHASIDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR TIZIMI VA UNING AHAMIYATI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya : Ushbu maqolada ta’lim sohasida  amalga oshirilayotgan islohotlar  ta‘lim sifatini oshirish , innovatsion ta‘lim texnologiyalarini joriy etish, o’quv jarayonlarini zamonaviy standartlarga moslashtirish va xalqaro tajribalardan samarali foydalanish kabi yo’nalishlarni o’z ichiga oladi,. Ushbu islohotlarning asosiy maqsadi yosh avlodning bilim va ko’nikmalarini mustahkamlash, ularni raqobatdosh shaxslar sifatida shakllantirish va mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishiga hissa qo’shuvchi kadrlar yetishtirishdir .          Annotation. This article examines the reforms in the field of education aimed at improving the quality of education, introducing innovative teaching technologies, aligning the educational process with modern standards, and effectively utilizing international experiences. The primary goal of these reforms is to strengthen the knowledge and skills of the younger generation, shape competitive individuals, and prepare professionals who contribute to the country’s economic and social development.          Аннотация: В данной статье рассматриваются реформы в сфере образования, которые направлены на повышение качества обучения, внедрение инновационных образовательных технологий, адаптацию учебного процесса к современным стандартам и эффективное использование международного опыта. Основная цель этих реформ – укрепление знаний и навыков молодого поколения, формирование конкурентоспособных личностей и подготовка кадров, способствующих экономическому и социальному развитию страны.