BIRINCHI SINFGA QABUL QILINGAN BOLALAR RUHIY HOLATINI OʻRGANISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada birinchi sinfga qabul qilingan bolalarning ruhiy holatini o‘rganishning psixologik mexanizmlari va amaliy yechimlari yoritiladi. Maktabga moslashuv jarayoni, emotsional barqarorlik, ijtimoiylashuv darajasi, motivatsiya va bilish jarayonlarining rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologi tomonidan qo‘llaniladigan diagnostik usullar, kuzatuv, suhbat va o‘yin metodlari asosida bolalarning ruhiy tayyorgarligini aniqlash hamda moslashuv jarayonini qo‘llab-quvvatlash yo‘llari bayon etiladi.