FRANS KAFKA IJODINING O‘ZIGA XOSLIGI HAMDA INSON RUHIYATI TASVIRINING BADIIY-ESTETIK VAZIFALARI (“EVRILISH” HIKOYASI ASOSIDA) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada XX asr jahon adabiyotining yirik vakillaridan biri Frans Kafkaning og’ir hayot yo’li hamda ijodiy yo’nalish uslubi haqida so’z boradi. Kafkaning shaxsiy hayoti, xususan, otasi bilan munosabatlari ijodini tushunishda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Yozuvchining 1915-yilda yozilgan “Evrilish” hikoyasining chuqur ma’no mazmuni tahlil qilinadi. Maqola adabiy tahlil usullaridan foydalangan holda hikoyaning ramziy tuzilishi, psixologik chuqurligi va falsafiy mazmunini ochib beradi.