BO‘LAJAK CHET TILI O‘QITUVCHILARINING LEKSIK KOMPETENSIYASINI SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH – PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tezisda bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining leksik kompetensiyasini rivojlantirish masalasi zamonaviy oliy ta’lim sharoitida dolzarb pedagogik muammo sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda chet tillarni o‘qitish jarayonida leksik kompetensiyani shakllantirishga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar hamda oliy ta’lim amaliyotidagi mavjud holat o‘rtasidagi nomutanosibliklar yoritib beriladi. Shuningdek, an’anaviy o‘qitish yondashuvlari va shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim texnologiyalari o‘rtasidagi farqlar asoslanib, bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligini oshirishda shaxsga yo‘naltirilgan ta’limning pedagogik imkoniyatlari ochib beriladi.