NODAVLАТ TA’LIM TASHKILOTLARIDA O‘QUVCHILARDA KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISHNI BOSHQARISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada nodavlat ta’lim tashkilotlarida o‘quvchilarning kreativ fikrlashini rivojlantirish jarayonini samarali boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Kreativlikni rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari, boshqaruv mexanizmlari hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion metodlar yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishda ta’lim muassasasi rahbariyati, pedagoglar va ta’lim muhitining o‘rni ilmiy asosda izohlangan.