BO‘LAJAK TARIXCHILARDA TARIX FALSAFASINING ZAMONAVIY KONSEPSIYALARIGA DOIR BILIMLARNI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Bo‘lajak tarix o‘qituvchilarida tarix falsafasining zamonaviy konsepsiyalariga doir bilimlarni rivojlantirish samaradorligi hususida ayrim fikr mulohazalar bayon etilgan. Shuningdek, bo‘lajak tarix o‘qituvchilarida tarix falsafasining zamonaviy konsepsiyalariga doir bilimlarni rivojlantirishga oid tajriba sinov ishlarining mazmuni, mohiyati hususida ham ayrim mulohazalar bayon etilgan.Аннотация. В статье изложены некоторые соображения относительно эффективности развития знаний о современных концепциях философии истории среди будущих учителей истории. Также высказаны некоторые соображения относительно содержания и сущности экспериментальной работы по изучению развития знаний о современных концепциях философии истории среди будущих учителей истории.Abstract. Some considerations are expressed regarding the effectiveness of developing knowledge of modern concepts of the philosophy of history among future history teachers. Also, some considerations are expressed regarding the content and essence of experimental testing work on the development of knowledge of modern concepts of the philosophy of history among future history teachers.