ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA INSONPARVARLIK G‘OYALARINING BADIIY TALQINI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada Aleksandr Faynberg she’riyatida insonparvarlik g‘oyalarining badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoir asarlarida inson qadri, mehr-oqibat, bag‘rikenglik va ma’naviy poklik kabi tushunchalar poetik vositalar orqali yoritiladi. Faynberg ijodida insonparvarlik umuminsoniy qadriyat sifatida talqin etiladi.     This article analyzes the artistic interpretation of humanistic ideas in the poetry of Aleksandr Faynberg. In his works, concepts such as human dignity, kindness, tolerance, and spiritual purity are expressed through poetic devices. Humanism in Faynberg’s poetry is interpreted as a universal value.