MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLA SHAXSIDA KREATIVLIK (IJODIY) QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bola shaxsida kreativlik (ijodiy)  qobiliyatini shakllantirishning psixologik omillari ifodalangan. Bolalarni maktabga tayyorlash jarayonida ularni kreativlik qobiliyatini o‘stirishning amaliy ahamiyati yaxlit ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari maktabgacha yoshdagi bolalarning ta’lim jarayonida kreativlik (ijodiy)  qobiliyatini shakllantirishning psixologik omillarini ularning turli faoliyatlarida amalga oshirish  yo‘llari ko‘rsatadi.