DAVLAT BUDJETI DAROMADLARI BARQARORLIGINI TA’MINLASH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu tezis davlat budjeti daromadlari barqarorligini ta’minlashning nazariy-uslubiy asoslari va amaliy yo‘nalishlarini yoritadi. Daromadlar bazasini diversifikatsiya qilish, soliq ma’murchiligini takomillashtirish, makroiqtisodiy xatarlarni boshqarish hamda o‘rta muddatli fiskal rejalashtirish orqali budjet tushumlari barqarorligini kuchaytirish bo‘yicha takliflar asoslanadi.This thesis discusses theoretical and methodological foundations of ensuring the stability of state budget revenues and practical policy directions. It substantiates measures to diversify the revenue base, improve tax administration, manage macroeconomic risks, and strengthen medium-term fiscal planning to stabilize and make budget inflows more predictable.