TAʼLIM JARAYONIDA ART PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA UNING TARBIYAGA TAʼSIRI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqola art-pedagogik texnologiyalarning ta’lim va tarbiyadagi ahamiyatini o‘rganadi. Art-pedagogika sanʼat vositalari — rasm, musiqa, teatr, ijodiy yozuv, dizayn, foto va video orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini, estetik didini, hissiy va ijtimoiy rivojlanishini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada bu texnologiyalar o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, muloqot va jamoada ishlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli, shuningdek, Lev Vygotskiy, Dzhon Dewi, Lev Zankov, Vladimir Bekhterev va Anton Makarenko kabi olimlarning pedagogik qarashlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda faqat bilim berish emas, balki o‘quvchining shaxsiy va ijodiy salohiyatini rivojlantirish muhimligi ta’kidlanadi. Shu bois, art-pedagogik texnologiyalar ta’lim jarayonini interaktiv, qiziqarli va samarali qiluvchi asosiy vosita sifatida e’tirof etiladi.