SUV RESURSLARINI MUHOFAZA QILISHDA KIMYO SANOATINING MAS’ULIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu tezisda suv resurslarining ahamiyati, ularni muhofaza qilish zaruriyati va kimyo sanoatining bu boradagi masʼuliyati ko‘rib chiqiladi. Ishda sanoat jarayonlarida suvdan oqilona foydalanish, chiqindi suvlarni tozalash texnologiyalari, ekologik xavfsizlik va davlat tomonidan belgilangan standartlar tahlil qilinadi. Tezisda suv resurslarini muhofaza qilish va kimyo korxonalari faoliyatining ekologik javobgarligi bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.