O‘ZBEKISTON VA TURKIYA: TARAQQIYOT YO‘LIDA HAMKORLIK MASALALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘zbekiston va Turkiya Respublikalari o‘rtasidagi ko‘p qirrali strategik sheriklik munosabatlarining bugungi holati, rivojlanish dinamikasi va istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqotda ikki davlat o‘rtasidagi savdo-iqtisodiy, investitsiyaviy va madaniy-gumanitar sohalardagi hamkorlikning ustuvor yo‘nalishlari ko‘rib chiqilib, uni yanada takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.