SUVNI YUMSHATISH VA TUZSIZLANTIRISH TEXNOLOGIYALARINING SAMARADORLIGI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Mazkur tezisda suvni yumshatish va tuzsizlantirish texnologiyalarining mohiyati, ularning sanoat va ichimlik suvi tizimlaridagi ahamiyati yoritilgan. Qattiq suv muammosi, tuzli suvlarni tozalash usullari hamda zamonaviy texnologiyalarning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu jarayonlarning ekologik va iqtisodiy jihatlari ham ko‘rib chiqilgan.