MEMBRANALI FILTRATSIYA USULLARINING KIMYO SANOATIDAGI AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Mazkur tezisda membranali filtratsiya usullarining kimyo sanoatidagi o‘rni, ularning ishlash prinsipi va qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Shuningdek, membrana texnologiyalarining suv tozalash, eritmalarni ajratish va mahsulot sifatini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Ushbu usullarning afzalliklari va kamchiliklari ham ko‘rib chiqilgan.