KIMYO SANOATIDA “YASHIL TEXNOLOGIYALAR” VA SUVNI TEJASH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu tezisda kimyo sanoatida yashil texnologiyalarni joriy etish va suv resurslarini tejashning dolzarb masalalari yoritilgan. Zamonaviy ishlab chiqarish jarayonlarida ekologik xavfsizlikni ta’minlash, chiqindilarni kamaytirish hamda suvdan oqilona foydalanish muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Tezisda suvni qayta ishlash, yopiq suv aylanish tizimlari va innovatsion texnologiyalarning ahamiyati keng tahlil qilingan.