PEDAGOGNING SOHADA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Pedagoglarning ta’lim jarayonida sun’iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari va uning samaradorligi yoritiladi. Hozirgi zamonaviy ta’lim tizimida Artificial Intelligence texnologiyalari muhim o‘rin egallab, o‘qituvchilarga darslarni yanada qiziqarli, samarali va interaktiv tashkil etishga yordam beradi. Sun’iy intellekt yordamida o‘quvchilarning bilim darajasini tahlil qilish, individual yondashuvni ta’minlash hamda o‘quv materiallarini tez va qulay tayyorlash imkoniyati yaratiladi.Abstract:This article discusses the possibilities of using Artificial Intelligence in the educational process by teachers and its effectiveness. In the modern education system, Artificial Intelligence technologies play an important role and help teachers organize lessons in a more interesting, effective, andАннотация:В данной статье рассматриваются возможности использования Artificial Intelligence в образовательном процессе педагогами и его эффективность. В современной системе образования технологии искусственного интеллекта занимают важное место и помогают учителям организовывать занятия более интересно, эффективно и интерактивно. С помощью искусственного интеллекта становится возможным анализировать уровень знаний учащихся, обеспечивать индивидуальный подход и быстро и удобно подготавливать учебные материалы.