TABIIY GAZNI CHUQUR QAYTA ISHLASHDA KATALITIK KONVERSIYA JARAYONLARINING TEXNOLOGIK ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy tezisda tabiiy gaz tarkibidagi metan molekulasini kimyoviy yo‘l bilan qayta ishlash, xususan, uni sintez-gaz, metanol va yuqori molekulali uglevodorodlarga (GTL texnologiyasi) aylantirish jarayonlari o‘rganilgan. Ishda katalizatorlarning tanlanishi, reaksiya harorati va bosimining mahsulot unumiga ta’siri, shuningdek, metanning to‘g‘ridan-to‘g‘ri oksidlanishidagi muammolar tahlil qilinadi. Olingan natijalar O‘zbekistondagi gaz-kimyo sanoati rivoji uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.