QISHLOQ XO‘JALIGIDA QO‘LLANILADIGAN MINERAL O‘G‘ITLARNING ERISH KINETIKASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy ishda qishloq xo‘jaligida keng qo‘llaniladigan azotli va fosforli mineral o‘g‘itlarning tuproqdagi erish jarayonlari hamda ularning o‘simliklar tomonidan o‘zlashtirilish samaradorligi tadqiq etilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — o‘g‘itlar isrofini kamaytirish va atrof-muhitni kimyoviy ifloslanishdan himoya qilish uchun sekin ta’sir etuvchi (Slow-release) va nazorat qilinadigan (Controlled-release) o‘g‘itlar yaratishning kimyoviy usullarini tahlil qilishdir. Ishda turli polimer va mineral qobiqlarning o‘g‘it donachalari erish kinetikasiga ta’siri bo‘yicha tahlillar keltirilgan.