TO‘QIMACHILIK SANOATI OQOVA SUVLARINI FOTOKATALITIK USULDA TOZALASH TEXNOLOGIYASINING KIMYOVIY ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Ushbu ilmiy maqolada to‘qimachilik sanoati korxonalaridan chiquvchi oqova suvlar tarkibidagi zaharli organik bo‘yoqlarni quyosh nuri va yarimo‘tkazgich katalizatorlar yordamida parchalash jarayoni o‘rganilgan. Tadqiqotda fotokataliz mexanizmi, xususan, erkin radikallarning hosil bo‘lishi va ularning murakkab organik molekulalarni zararsiz suv va karbonat angidridgacha parchalashi tahlil qilinadi. Titan dioksidi (TiO_2) va boshqa yarimo‘tkazgichlarning samaradorligini oshirish usullari hamda ushbu texnologiyaning ekologik afzalliklari yoritilgan.