BO’LAJAK TARBIYACHILAR SHAXSIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur tezisda maktabgacha ta’lim tizimida bo‘lajak tarbiyachilarning shaxsiy sifatlarini rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda pedagogik ong, kasbiy motivatsiya, pedagogik tafakkur, empatiya, sabr-toqat, emotsional barqarorlik kabi muhim shaxsiy fazilatlarning shakllanishi va ularning pedagogik faoliyat samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, bo‘lajak tarbiyachilarni tayyorlash jarayonida ushbu sifatlarni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.