XOSIYAT RUSTAMOVA SHE’RIYATIDA VATAN TASVIRI EVOLYUTSIYASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Maqolada lirik she’riyat va uning asosiy belgisi bo‘lgan kechinma, shuningdek, po’etik timsolning markaziy o‘rni tahlil qilinadi. Xosiyat Rustamova ijodida Vatan timsoli va lirik qahramonning ruhiy kechinmalari, shaxsiy va umumiy g‘oya uyg‘unligi orqali ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga tasavvur va badiiy shartlilikning she’riy ifodadagi o‘rni ochib beriladi.