TANQIDIY FIKRLASH — SHAXSNING AXBOROTNI TAHLIL QILISH, SOLISHTIRISH, BAHOLASH VA MUSTAQIL XULOSA CHIQARISH QOBILIYATI SIFATIDA (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda tanqidiy fikrlash shaxsning muhim kognitiv kompetensiyasi sifatida ilmiy jihatdan tahlil qilinadi hamda uning axborotni qabul qilish, qayta ishlash va baholash jarayonidagi o‘rni asoslab beriladi. Zamonaviy axborot makonida turli xil, ko‘pincha qarama-qarshi va manipulyativ xarakterga ega bo‘lgan ma’lumotlar oqimi ortib borayotgan sharoitda shaxsning tanqidiy fikrlash qobiliyati uning intellektual mustaqilligini ta’minlovchi asosiy omillardan biri sifatida namoyon bo‘ladi.