SECONDARY EDUCATION: TECHNOLOGY SUPPORTED LEARNING AND LEARNING AND DIGITAL LITERACY. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Abstract.  This paper explores the role of technology-supported learning and digital literacy in secondary education. With the rapid development of digital technologies, the integration of technological tools into the learning process has become essential for improving educational outcomes. Technology-supported learning enhances student engagement, facilitates personalized learning, and provides access to a wide range of educational resources. At the same time, digital literacy is a crucial skill that enables students to effectively find, evaluate, and use information in digital environments. The study highlights the interconnection between technology use and the development of digital competencies among students.Annotatsiya.Ushbu kurs ishida o‘rta ta’limda texnologiyaga asoslangan ta’lim va raqamli savodxonlikning o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida ta’lim jarayoniga texnologiyalarni integratsiya qilish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Texnologiyaga asoslangan ta’lim o‘quvchilarning faolligini oshiradi, individual o‘rganish imkoniyatlarini kengaytiradi hamda turli xil ta’lim resurslariga kirishni ta’minlaydi. Shu bilan birga, raqamli savodxonlik o‘quvchilarga axborotni izlash, tahlil qilish va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini shakllantiradi. Ishda texnologiyalardan foydalanish va raqamli kompetensiyalar rivoji o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritilgan.Аннотация. В данной работе рассматривается роль обучения с использованием технологий и цифровой грамотности в системе среднего образования. В условиях стремительного развития цифровых технологий их интеграция в образовательный процесс становится важным фактором повышения качества обучения. Использование технологий способствует повышению мотивации учащихся, обеспечивает индивидуализацию обучения и расширяет доступ к образовательным ресурсам. Цифровая грамотность рассматривается как ключевая компетенция, позволяющая учащимся эффективно искать, анализировать и использовать информацию в цифровой среде. В работе показана взаимосвязь между использованием технологий и развитием цифровых навыков.