BAHODIR KARIM TALQINIDA FITRAT OLAMI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli adabiyotshunos olim Bahodir Karimning jadidshunoslik, xususan, Abdurauf Fitrat ijodini tadqiq etishdagi mahorati yoritilgan. Munaqqidning Fitrat asarlaridagi badiiy ramzlar, milliy g‘oya va qahramonlar ruhiyatini ochib berishdagi o‘ziga xos ilmiy yondashuvi tahlil qilingan. Maqolada Bahodir Karim talqinidagi Fitrat olamining yangicha qirralari va olimning matnshunoslik mahorati dalillangan.Annotation: This article highlights the skill of the famous literary scholar Bahadir Karim in the study of Jadid studies, in particular, the work of Abdurauf Fitrat. Munaqqid's unique scientific approach to revealing the artistic symbols, national idea and spirit of heroes in his works of Fitrat has been analyzed. The article provides evidence of the new facets of the world of Fitrat in the interpretation of Bahadir Karim and the textual skills of the scientist.Аннотация: В этой статье освещается мастерство известного литературоведа Бахадура Карима в изучении джадидизма, в частности творчества абдурауфа Фитрата. Проанализирован оригинальный научный подход мунаккида к раскрытию художественных символов, национальной идеи и психики героев в произведениях Фитрата. Статья доказывает новые грани мира Фитрата в интерпретации Бахадура Карима и текстологические навыки ученого.