QAMOQQA OLISH EHTIYOT CHORASINI QO’LLASHDA TERGOV SUDYASINING ROLI : PROTSESSUAL KAFOLATLAR TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu tezisda qamoqqa olish ehtiyot chorasi institutining jinoyat protsessidagi o‘rni, tergov sudyasining vakolatlarini amalga oshirish jarayonida yuzaga keladigan protsessual kafolatlar va muammolar kompleks tahlil qilinadi. Muallif tomonidan sud nazoratining samaradorligi va shaxs huquqlarini himoya qilish o‘rtasidagi dialektik bog‘liqlik ochib berilib, amaliyotdagi nomutanosibliklar va ularni bartaraf etish bo‘yicha konseptual takliflar ilgari suriladi.