PROTSESSUAL MAJBURLOV CHORALARINI QO’LLASHDA TERGOV SUDYASI VA INSON HUQUQLARI O’RTASIDAGI MUVOZANAT (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Jinoyat protsessida protsessual majburlov choralarini qo‘llash, xususan, qamoqqa olish, tintuv, mol-mulkni xatlash kabi choralarning qonuniyligi va asosliligi shaxs huquqlarini himoya qilish bilan bevosita bog‘liqdir. Shu nuqtai nazardan, tergov sudyasi instituti protsessual muvozanatning markaziy subyekti sifatida namoyon bo‘ladi.