BIRINCHI ANALITIK GURUH KATIONLARI ARALASHMASINI SISTEMATIK TAHLIL QILISH METODIKASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya.Mazkur ilmiy-uslubiy tezisda kationlarning kislota-asos tasnifi bo‘yicha birinchi analitik guruhiga kiruvchi ionlar aralashmasini sifat jihatidan tahlil qilishning fundamental va zamonaviy usullari bayon etilgan. Aralashma tarkibidagi ionlarni bir-biridan ajratish, xalaqit beruvchi omillarni bartaraf etish va identifikatsiya qilish reaksiyalarining selektivligi tahlil qilinadi. Ishda tahlilning borishi bosqichma-bosqich sxemalar va kimyoviy tenglamalar yordamida asoslangan.