QATTIQ BUG‘DOY YER USTKI QURUQ MODDASIGA ILDIZDAN TASHQARI TEMIRLI BIOSTIMULYATORLAR BILAN OZIQLANTIRISHGA BOG‘LIQLIGI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Quruq biologik massa - bu o‘simlikning vegetativ hamda generativ organlarini maxsus sharoitlarda somon holatiga qadar quritish natijasida olingan o‘simlik namunasi hisoblanadi. Biomassa to‘planishining muhim davri - unib chiqish pishish davri, ya’ni vegetativ massa intensiv ravishda to‘planib, generativ organlar hosil bo‘ladi hamda buning natijasida o‘simliklarning quruq massasi 4-5 barobar ortadi.