FARG’ONA VILOYATI TUMANLARI SHEVALARIDA MODDIY-MAISHIY HAYOT BILAN BOG’LIQ IZOGLOSSALAR TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Areal lingvistika tilshuoslikning hozirgi kunda rivojlanayotgan, keng ilmiy izlanishlar olib borilayotgan sohalaridan biridir. Izoglossalar esa bu yo’nalishning asosini tashkil etuvchi tarkibiy qism, tushuncha hisoblanadi. Ushbu maqolada Farg’ona viloyati tumanlari shevasi misolida kundalik turmushga oid izoglossalarning qisqacha lug’ati shakllantirilib, ular fonetik, leksik va morfologik tahlil qilindi.