MIKROSUG‘URTA TIZIMINING NAZARIY ASOSLARI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mikrosug‘urta tizimining nazariy asoslari, uning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati va bugungi kundagi rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Mikrosug‘urta kam ta’minlangan aholi qatlamlari uchun moliyaviy himoya mexanizmi sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda mikrosug‘urtaning klassik sug‘urta turlaridan farqli jihatlari, xatarlarni boshqarishdagi o‘rni hamda raqamlashtirish jarayonlarining ushbu sohaga ta’siri yoritib berilgan.