RUHIY TUSHKUNLIKNI BARTARAF ETISHNING ILMIY ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy psixologiyaning dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan ruhiy tushkunlik holati va uni bartaraf etish usullariga bag‘ishlanadi. Unda tushkunlikning kelib chiqish sabablari, inson intellektual salohiyatiga ta’siri hamda emotsional barqarorlikni tiklashning ilmiy asoslangan metodlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida kognitiv yondashuv va tizimli tahlil vositasida ruhiy holatni muvozanatga keltirish imkoniyatlari yoritib beriladi. Maqola natijalari insonning ichki resurslarini faollashtirish va ruhiy turg‘unlikka erishish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.