MUSIQA SAN’ATINING ESTETIK TARBIYADA TUTGAN O’RNI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada musiqa o'qituvchilari uchun samarali metodologiya va strategiyalarni ta'kidlab, musiqa san’atini estetik tarbiyada tutgan o’rni bo'yicha izohli qo'llanma berilgan. U musiqa san’atining muhim tamoyillarini, shu jumladan maqsadlarni belgilash, qo'llab-quvvatlovchi muhit yaratish, turli xil o'qitish yondashuvlari, ketma-ket mahoratni rivojlantirish va faol ishtirok etishni o'rganadi. Maqolada, shuningdek, estetik tarbiya tamoyillari talabalarning ta'lim natijalariga ta'siri ta'kidlangan va kasbiy rivojlanish va musiqa san’ati orqali estetik tarbiyani  doimiy ravishda takomillashtirish bo'yicha takliflar berilgan.     Annotation. This article provides an annotated guide to the principles of music teaching, highlighting effective methodologies and strategies for music teachers. It explores important principles of music teaching, including goal setting, creating a supportive environment, a variety of teaching approaches, sequential skill development, and active participation. The article also highlighted the impact of these principles on students ' educational outcomes and made suggestions for continuing improvement of professional development and music education.    Аннотация. В этой статье дается пояснительное руководство по принципам обучения музыке с упором на эффективные методологии и стратегии для учителей музыки. Он изучает важные принципы обучения музыке, включая постановку целей, создание благоприятной среды, различные подходы к обучению, развитие последовательных навыков и активное участие. В статье также подчеркивается влияние этих принципов на образовательные результаты учащихся и даются предложения по дальнейшему совершенствованию профессионального развития и музыкального образования.