BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA O‘YINLAR BILAN INTEGRATSIYALASHUV. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu mavzuda boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘yin texnologiyalarini integratsiyalashning ahamiyati, samaradorligi va zamonaviy pedagogik yondashuvlardagi o‘rni yoritilgan. O‘yin asosida o‘qitish o‘quvchilarning faolligini oshiradi, bilimlarni mustahkamlashga yordam beradi hamda dars jarayonini qiziqarli va interaktiv qiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida motivatsiyani kuchaytirish, mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan.Аннотация. В данной теме рассматривается значение, эффективность и роль интеграции игровых технологий в процессе начального образования в контексте современных педагогических подходов. Обучение на основе игр повышает активность учащихся, способствует закреплению знаний и делает учебный процесс более интересным и интерактивным. Также анализируются возможности повышения мотивации, развития самостоятельного мышления и творческого подхода в образовательном процессе.Annotation. This topic explores the importance, effectiveness, and role of integrating game-based technologies into primary education within modern pedagogical approaches. Game-based learning increases students’ activity, helps to strengthen knowledge, and makes the learning process more engaging and interactive. It also analyzes opportunities for enhancing motivation, developing independent thinking, and fostering creativity in education.