OILA PSIXOLOGIYASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Anotatsiya: Ushbu tezisda zamonaviy jamiyatda oilaning psixologik jihatlarini chuqur o'rganishga bag'ishlangan. Unda oilaviy munosabatlarning shakllanishi, rivojlanishi va barqarorligiga ta'sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Oila a'zolari o'rtasidagi o'zaro ta'sir mexanizmlari, nizolarni hal qilish strategiyalari hamda oilaviy qadriyatlarning avloddan avlodga o'tish xususiyatlarini yoritadi. Oilaviy hayotning turli bosqichlaridagi psixologik muammolar va ularning yechimlari bo'yicha nazariy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Oilaviy munosabatlarni mustahkamlash va oila a'zolarining farovonligini oshirishga xizmat qiladi.Аннотация: Данный тезис посвящен глубокому изучению психологических аспектов семьи в современном обществе. В работе анализируются основные факторы, влияющие на формирование, развитие и устойчивость семейных отношений. Освещаются механизмы взаимодействия между членами семьи, стратегии разрешения конфликтов и особенности передачи семейных ценностей из поколения в поколение. Разработаны теоретические и практические рекомендации по психологическим проблемам на различных этапах семейной жизни и их решению. Работа служит укреплению семейных отношений и повышению благополучия членов семьи.Abstract: This thesis is devoted to an in-depth study of the psychological aspects of the family in modern society. It analyzes the key factors influencing the formation, development, and stability of family relationships. The work explores the mechanisms of interaction between family members, conflict resolution strategies, and the characteristics of passing family values from generation to generation. Theoretical and practical recommendations have been developed regarding psychological problems at various stages of family life and their solutions. The research aims to strengthen family relationships and improve the well-being of family members.