O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA ADVOKATLIK FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
O‘zbekiston Respublikasida huquqiy davlat qurishning asosiy yo‘nalishlaridan biri -fuqarolarning huquq va erkinliklarini ishonchli himoya qilishni ta’minlashdir. O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining 29-moddasi har bir shaxsning malakali yuridik yordamdan foydalanish huquqini kafolatlaydi[1]. Ushbu maqsadga erishishda advokatlik instituti muhim o‘rin tutadi. Advokat — bu nafaqat kasb sohibi, balki adolat va qonun ustuvorligining asosiy targ‘ibotchisi bo‘lib, u fuqarolar bilan davlat o‘rtasidagi munosabatlarda mustaqil vositachi hisoblanadi. [1]O'zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi (2023 yil 1 maydagi yangi tahrirda). — Toshkent: O'zbekiston, 2023. — 29-modda (huquqiy yordam olish huquqi), 116-modda (advokatura).