OʻZBEKISTONNING ZAMONAVIY EKOLOGIK STRATEGIYASI DOIRASIDA HUQUQIY BAZANI MODERNIZATSIYA QILISH YOʻNALISHLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
XXI asrga kelib insoniyat sivilizatsiyasi misli ko‘rilmagan ekologik inqirozlar davriga qadam qo‘ydi. Global iqlim o‘zgarishi, atmosfera havosining ifloslanishi, ichimlik suvi taqchilligi va biologik xilma-xillikning yo‘qolishi endilikda shunchaki tabiatni muhofaza qilish masalasi emas, balki davlatlarning milliy xavfsizligi va iqtisodiy barqarorligini belgilovchi asosiy omilga aylandi.